Рејтинг: 4.9. Број на организации: 613
rating
Земји: Сите
Операционен систем: Windows, Android
Група на програми: USU software
Цел: Бизнис автоматизација

Сметководство во логистика

Внимание! Можете да бидете наши претставници во вашата земја!
Beе можете да ги продадете нашите програми и, доколку е потребно, да го поправите преводот на програмите.
Испратете ни на е-пошта на info@usu.kz
Сметководство во логистика

Ова видео може да се прегледа со титлови на вашиот јазик.

Преземете демо верзија

  • Преземете демо верзија

Кога ја стартувате програмата, можете да го изберете јазикот.


Choose language

Цена на софтвер

Валута:
JavaScript е исклучено

Нарачајте сметководство во логистика

  • order

Ниту едно претпријатие не може успешно да функционира без ефикасно воспоставен сметководствен систем на контрола на сите процеси, на извршената работа, на движењето на магацинот и направените трошоци. Како и секоја друга организација, логистичка компанија има свои специфики на активност, на кои програмата USU-Soft се прилагодува без проблеми. Со помош на овој софтвер, сметководството во логистиката ќе се претвори од макотрпна и сложена постапка во алатка за сеопфатна анализа, оптимизација и подобрување на постојните организациски процеси.

Логистиката, чие сметководство бара поставување промени на податоците во реално време, има потреба од постојано ажурирање на информациите и следење во секоја фаза од извршувањето на нарачката. Апликацијата USU-Soft овозможува ажурирање на тековните податоци благодарение на делот од програмата Директориуми. Овој блок содржи информации подредени во папки: Парите ги чуваат финансиските поставки; користејќи ја папката Клиенти, можете да го следите враќањето на рекламирањето и да спроведете анализа за маркетинг; Организациите ги содржат сите филијали и список на вработени во компанијата; исто така има детални информации за деловните процеси и областите на активност, стандардите за потрошувачка на гориво, цената на услугите на трети превозници. Делот Директориуми ви овозможува да постигнете автоматизација на анализата на податоци и сите видови пресметки во логистичкото сметководство, придонесувајќи за исправноста на податоците и отстранување на грешките својствени за рачно сметководствено работење. Сметководството на магацин игра важна улога во логистиката, а предложената програма за логистичка контрола помага да се постават брзи магацински работи и навремено надополнување на магацините со резервни делови за возниот парк. Транспарентното сметководство е исто така олеснето со електронскиот систем за управување и одобрување документи, во кој сите одговорни лица се известуваат за пристигнувањето на нови службени белешки и го следат времето на доделувањето. Така, организацијата на внатрешните процедури на компанијата се подобрува.

Програмата за сметководство на логистичките услуги ви овозможува да воспоставите ефективна работа со клиенти со одржување на база на податоци за клиенти, создавање барања за превоз, следење на перформансите, како и контрола на приемот на средства. Работата на менаџерите под строг надзор на управувањето ги прави транспортните услуги многу подобри и и дава на компанијата конкурентска предност. Сметководството на клиентите во логистиката со помош на USU-Soft системот за логистичка контрола е полесно и побрзо, додека добивате многу алатки за работа во базата на податоци CRM. Делот Извештаи ви овозможува да преземате финансиски извештаи и извештаи за управување со обезбедените услуги, направените трошоци, враќање на трошоците, контрола на залихите и профитабилност. Извештаите можат да содржат визуелни графикони и дијаграми и може да се генерираат за кој било период. Сметководството во логистиката обезбедува широк спектар на можности за сеопфатна анализа на бизнисот, вклучително и во контекст на секоја единица за транспорт. Посебна предност на софтверот е можноста за постојано следење на напредокот на одржување: секое возило во возниот парк има свој статус и закажани датуми на одржување, чија потреба е предупредена од програмата за управување со логистика. Така, програмата за логистичко сметководство обезбедува навремено одржување и проверка на состојбата на возилата, како и достапност на ефикасна опрема за непречено извршување на налозите.

Системот на сметководство во логистиката е исклучително ефективна алатка за спроведување на плановите на претпријатието и за подобрување на процесите и регулирање на квалитетот на услугите. Логистичкиот софтвер за сметководство ги става во ред сите операции, а вашите клиенти дефинитивно ќе бидат задоволни од вашите услуги! Визуелна шема на работа ви дава целосна слика за тековните процеси: детална рута за секој превоз, подготвеност на возилото, точки на пратка и растовар, назначени изведувачи, пресметка на трасата и сите трошоци, како и достапност на сметки за готовина од клиентот. Програмата за контрола на логистиката обезбедува развој на компетентна финансиска политика заради анализа на тековните текови и проценка на ефективноста на одлуките за управување. Единствениот софтвер за работа на сите оддели и оддели ви овозможува да одржувате висока одговорност и да ги консолидирате оперативните податоци низ компанијата.

Поради флексибилноста на поставките на системот, софтверот е погоден за секаков вид на организација и се прилагодува на спецификите на активноста. Сметководството на складиштето USU-Soft помага за навремено надополнување на залихите и чување на предмети во доволен волумен. Добивате список на сеопфатни информации за секоја транспортна единица: броеви, брендови, сопственици, носивост; можно е и поставување документи, вклучително и технички пасоши. Софтверот потсетува на времето на замена на документите за транспорт за да се усогласат со утврдените правила. Зачувување на електронски верзии на разни документи е исто така можно во системот (договори, обрасци за нарачки, фактури, картички за гориво), како и нивно навремено растоварување. Можете да подготвите планирани процедури за одржување и да го следите нивното спроведување. Деталната анализа на сметководството на магацинот и проценката на организацијата на работата на магацините сигурно ќе ви помогнат.

Различната боја и статус на транспортните единици јасно претставува слика на односот на возилата во поправка и подготвени за употреба. Интеграција на информациите за сметководствениот систем со веб-страницата на вашата компанија е достапна, доколку е потребно. Го следите секој автомобил: бројот на постојки, места и време на паркирање, дневна километража за секој ден и навремено информирање на клиентите. Beе можете да генерирате извештај за работата на секој вработен и да ги оцените неговите перформанси и способноста за ефикасно користење на работното време.