Рејтинг: 4.9. Број на организации: 924
rating
Земји: Сите
Операционен систем: Windows, Android
Група на програми: USU software
Цел: Бизнис автоматизација

Сметководство за шпедитерот

Внимание! Можете да бидете наши претставници во вашата земја!
Beе можете да ги продадете нашите програми и, доколку е потребно, да го поправите преводот на програмите.
Испратете ни на е-пошта на info@usu.kz
Сметководство за шпедитерот

Ова видео може да се прегледа со титлови на вашиот јазик.

Преземете демо верзија

  • Преземете демо верзија

Кога ја стартувате програмата, можете да го изберете јазикот.


Choose language

Цена на софтвер

Валута:
JavaScript е исклучено

Нарачајте сметководство за шпедитерот

  • order

Логистиката е сложен и одзема многу време процес, кој вклучува многу меѓусебно поврзани компании и партнери: клиенти, агенти на морски и океански линии, шпедитери, превозници, логистички агенти, како и сопственици на возила. При обезбедување на логистички услуги, потребно е да се следи работата на секое одговорно лице за да се обезбеди висок квалитет на превозот. Сметководството на шпедитерите ви овозможува да структурирате информации за давателите на услуги и да ја регулирате работата со нив, а со тоа да придонесете за транспарентност на сите логистички процеси, навремено идентификување на недостатоците и развој на мерки за подобрување. Програмата USU-Soft за сметководствено пренасочување ви обезбедува сет на разни алатки за подобрување на организацијата и за успешно деловно работење, како и координирање на целиот пакет транспортни процеси и ефикасно развивање на односите со превозниците и зголемување на конкурентноста.

Главната предност и разлика помеѓу софтверот и вообичаената програма 1C е несомнено автоматизација на работните операции и нивно навремено спроведување. Сметководството со програмата шпедитер USU-Soft им овозможува на корисниците да внесуваат, складираат и ажурираат сеопфатни информации за давателите на услуги за транспорт, вклучувајќи информации за контакт, документи, како и да одржуваат распоред за плаќање и да ги следат плаќањата. Appreciateе ја цените разликата помеѓу нашата програма за сметководствено сметководство и сите други системи, бидејќи нашиот софтвер има флексибилност и практичност. Исто така, има стилски интерфејс и со него можете да уживате во леснотијата на работење; се прилагодува на спецификите на бизнисот и има едноставна и разбирлива структура која се состои од три блока. Делот Директориуми е база на податоци во која се вчитуваат информации при извршување на работни операции во автоматски режим. Делот Модули е работен простор каде специјалистите можат да создаваат барања за транспорт и да ги купат потребните компоненти, да изготвуваат правци и да пресметуваат летови, како и да го следат минувањето на секој дел од трасата. Блокот Извештаи ви овозможува да генерирате и преземате разни финансиски извештаи и извештаи за управување за даден период. Таквата хиерархија е многу појасна и поудобна од сметководството на шпедитерите во програмите 1C.

Покрај тоа, работата на сите оддели е синхронизирана во еден ресурс. Менаџерите за услуги на клиенти ќе можат да одржуваат база на податоци за клиенти, да ја користат за испраќање пошта и да ја следат ефективноста на рекламирањето. Одделот за логистика создава барања за започнување на процесот на транспорт и изготвување на потребните пресметки. Одделот за транспорт е во состојба да ја следи состојбата на опремата и да го регулира навременото завршување на одржувањето за целата флота на возила. Координаторите се во можност лесно да следат и означуваат како се спроведува секоја фаза од транспортот од шпедитери. Врвниот менаџмент добива алатки и за контрола на работата на сите оддели и за анализа на добиените податоци за развој на мерки за оптимизација на бизнисот. Сметководството за шпедитерите на компанијата ви овозможува да ги елиминирате случаите на непланиран застој, паркирање и трошоци, како и лесно да ги менувате правците и да издавате нови упатства доколку е потребно. Исто така, достапни се услуги за брза комуникација со операторите преку телефонија, СМС и е-пошта, што повторно поволно го разликува нашиот софтвер. Сметководството на услугите за шпедитери ви овозможува да ги запишете реалните трошоци направени од секој возач и со тоа да помогнете правилно да ја пресметате износот што го плаќа секој клиент, земајќи ги предвид сите трошоци.

Проценка на вклученоста на секој одговорен оддел е можна со апликацијата за сметководство, како и анализа на времето поминато на одобрување и подобрување на организацијата на работата. Навреме се собираат консолидирани информации за сите гранки и поделби на претпријатието, како и податоци за сите даватели на логистички услуги и магацини. Ние ви нудиме удобен систем на сметководство за помош на шпедитери и во големи компании и во мали претпријатија поради флексибилноста на поставките. Кога вашиот вработен треба да изврши задача, тој или таа добива предупредување за тоа. Сите документи се генерираат автоматски, како што се одобрение за превоз, листови со податоци за возилото и документи за одржување. Сметководствениот систем за шпедитери ги прави сите процеси едноставни и навремени, имајќи ги предвид картичките за гориво издадени на возачите, стандардите за потрошувачка на гориво, планираната километража, навремената замена на течностите и резервните делови. Карактеристична карактеристика на сметководствената програма за шпедитери е можноста да се изготват неделни распореди на утовар и истовар во контекст на клиенти, шпедитери, правци, појдовни точки и дестинации. Детален и визуелен работен дијаграм на секој лет е претставен на секој корисник: кој го нарачал превозот, подготвеноста на возилото, кои места на пратка и испорака, кој го прифаќа товарот, дали е извршена уплата и сл.

Благодарение на апликацијата, вие го контролирате приемот на плаќања, протокот на пари и управувањето со долговите. Спроведувањето на сеопфатна финансиска анализа е лесно благодарение на извештаите со различна сложеност, презентација на податоци во форма на графикони и дијаграми во контекст на деловни области, возила, трошоци и сл. Со системот на сметководство спроведувате сметководство за оперативно управување за да развиете мерки за оптимизирање активностите на компанијата. Што се однесува до одликите за интеграција, софтверот може да се интегрира со веб-страницата на вашата организација. Ако сакате да ги оцените перформансите на секој вработен, тогаш извршете ревизија на персоналот со софтверот, како и пронајдете ги најдобрите специјалисти во вашата организација. Развијте односи со клиенти и одржувајте полноправна CRM база на податоци, како и спроведете анализа на перформансите на менаџерите на клиенти. Способноста за складирање на обрасци за договори и други документи го поедноставува и забрзува процесот на составување и потпишување на договори.