Рејтинг: 4.9. Број на организации: 945
rating
Земји: Сите
Операционен систем: Windows, Android
Група на програми: USU software
Цел: Бизнис автоматизација

Сметководство на пациенти на стоматологија

Внимание! Можете да бидете наши претставници во вашата земја!
Beе можете да ги продадете нашите програми и, доколку е потребно, да го поправите преводот на програмите.
Испратете ни на е-пошта на info@usu.kz
Сметководство на пациенти на стоматологија

Ова видео може да се прегледа со титлови на вашиот јазик.

Преземете демо верзија

  • Преземете демо верзија

Кога ја стартувате програмата, можете да го изберете јазикот.


Choose language

Цена на софтвер

Валута:
JavaScript е исклучено

Нарачајте сметководство на пациенти на стоматологијата

  • order

Не е тајна дека стоматологијата стана многу популарна во изминатите неколку години, станувајќи деловна активност која напредува доколку постои правилен метод на управување. Секој се стреми да изгледа добро и важен детал во неговиот изглед е насмевката. Повеќето луѓе знаат како изгледа процесот на регистрација и давање услуги во стоматологијата, но малкумина размислуваа за тоа како се организирани управувањето и сметководството во овие специјализирани медицински организации. Една од најважните сфери е, можеби, следење и регистрација на клиенти. Сметководството на пациентите во стоматологијата е прилично тежок процес. Претходно, од суштинско значење беше да се чуваат документи од хартија на секој клиент, каде што е заведена целата картичка за медицинска историја. Честопати се случуваше тој случај ако клиентот поминуваше третман во исто време со неколку специјалисти, тој или таа требаше да ја носи оваа картичка со него цело време.

Ова доведе до некои непријатности: картичките станаа подебели, исполнети со податоци. Понекогаш беа изгубени. И мораше да ги вратиш сите податоци, едно снимање по друго. Многу лекари и клиники размислуваат за автоматизација на процесот на регистрација на пациентот. Она што е потребно е програма за сметководство на пациенти по стоматологија што ќе овозможи минимизирање на протокот на документи во хартија и рачно сметководство заради нивниот слаб квалитет и недостаток на сигурност. Решението беше пронајдено - автоматско сметководство на клиенти во стоматологијата (програма за спроведување сметководство на пациенти во стоматологијата). Воведувањето на ИТ-програми за управување со пациенти по стоматологија за олеснување на деловните процеси овозможи брзо заменување на сметководствената хартија и минимизирање на влијанието на човечката грешка врз систематизацијата и обработката на голема количина на податоци. Ова го ослободи времето на вработените во стоматологијата со цел да го посветат на потемелно работење на нивните директни должности. За жал, некои менаџери, обидувајќи се да заштедат пари, започнаа да бараат такви сметководствени програми за управување со пациенти по стоматологија на Интернет, барајќи страници за пребарување со прашања од типот на ова: „преземете ја програмата за сметководство на пациенти бесплатно“ Но, не е толку едноставно.

Ова обично резултира во фактот дека ваквите медицински установи добиваат сметководствен софтверски систем на контрола на пациентите во стоматологијата со исклучително низок квалитет и се случува информациите неизбежно да се изгубат без начин да се вратат, бидејќи никој не може да гарантира закрепнување. Значи, обидот да заштедите пари обично се претвора во уште поголеми трошоци. Како што знаете, не постои такво нешто како бесплатно сирење. Која е разликата помеѓу висококвалитетната програма на пациенти што водат сметка во стоматологијата и неквалитетната? Главната работа е присуството на техничка поддршка на професионални специјалисти, како и можност за чување на голема количина на податоци онолку колку што ви требаат. Сите овие карактеристики се дел од концептот на „сигурност“. Компаниите на кои им требаат системи за сметководство на пациенти по стоматологија со цел да обезбедат компетентно и сеопфатно сметководство на пациентите во стоматологијата, мора да разберат една важна работа - невозможно е да се добие бесплатен систем на сметководство на пациенти во стоматологијата. Најбезбеден начин е да купите ваква апликација заедно со гаранција за квалитет и можност да направите измени и подобрувања на истата доколку е потребно.

Еден од лидерите во областа на програмите на сметководство на пациенти во стоматологијата е развој на специјалисти на USU-Soft. Оваа програма за сметководство на пациентите во стоматологијата во најкус можен рок го освои пазарот не само на Казахстан, туку и на други земји, како и на соседните. Што ги тера претпријатијата со различна деловна ориентација да ја изберат програмата USU-Soft за автоматизација и сметководство на производствениот процес?

Готови обрасци за евиденција на пациентот ви помагаат значително да го намалите времето потребно за пополнување на вашиот амбулантски запис. Покрај тоа, достапноста на шаблони гарантира дека сите лекари пополнуваат амбулантски записи според истиот образец. За да направите измени во вообичаените шаблони за амбулантски записи кои помагаат значително да се намали времето потребно за нивно пополнување и оптимизирање на работата на персоналот на клиниката, ви треба право за пристап што ви овозможува да ги менувате вообичаените обрасци. Ова право на пристап ви овозможува да ги уредувате шаблоните за амбулантски записи дури и без проценето право на уредување на амбулантски записи како целина. Кога пациентот ќе направи почетна посета, информациите за поплаките на пациентот, дијагнозата, стоматолошките и усните услови може да се внесат во програмата со создавање на првичен преглед.

Денес, луѓето сè повеќе бараат давател на услуги на Интернет. На некои луѓе им е попријатно да користат машини за пребарување „Јандекс“ и „Гугл“, некои користат мапи, а некои користат социјални мрежи. Ако вашата марка е широко позната, тоа е лесно - потенцијалните клиенти ќе дојдат на вашата страница веднаш со внесување на името во пребарувачот. Тие можат да се јават од страницата или, доколку има образец за повратни информации, да испратат барање. И некој ќе те најде во социјалните мрежи и ќе ти пише таму. Апликациите од социјалните мрежи веќе сочинуваат до 10% од целиот примарен сообраќај, а во регионите и овие бројки растат. Затоа е задолжително да се користи системот за автоматизација на сметководството на пациентите по стоматологија што ви ги покажува најсовршените начини за рекламирање на вашата компанија. Направете го првиот чекор во автоматизацијата на вашата организација!