Рејтинг: 4.9. Број на организации: 323
rating
Земји: Сите
Операционен систем: Windows, Android
Група на програми: USU software
Цел: Бизнис автоматизација

Програма за пресметување на комуналните услуги

Внимание! Можете да бидете наши претставници во вашата земја!
Beе можете да ги продадете нашите програми и, доколку е потребно, да го поправите преводот на програмите.
Испратете ни на е-пошта на info@usu.kz
Програма за пресметување на комуналните услуги

Ова видео може да се прегледа со титлови на вашиот јазик.

Преземете демо верзија

  • Преземете демо верзија

Кога ја стартувате програмата, можете да го изберете јазикот.


Choose language

Цена на софтвер

Валута:
JavaScript е исклучено

Нарачајте програма за пресметка на комуналните услуги

  • order

Комуналните услуги на месечна основа го решаваат проблемот со правилно полнење за нивните услуги. Агрегатните трошоци за сметки за комунални услуги зависат од многу компоненти. За да се создадат удобни услови за живеење, опсегот на услуги што им се даваат на населението вклучува долг список на работи насочени кон подобрување на станбени згради и соседните територии и подеднакво долг список на ресурси што ги трошат жителите секоја секунда. Секоја услуга, секој ресурс има свои индикатори и методи за наплата, во зависност од условите за живот, стапката на потрошувачка и утврдените тарифи. Со сето ова, секој сопственик на куќа има инсталиран личен список на опрема инсталиран во станот, кој исто така мора да се земе предвид при пресметување на сметки за комунални услуги. Во опишаната ситуација, помош може да пружи само софтверот „Комунални услуги“ од компанијата „Универзален сметководствен систем“ (УСУ) и апликацијата до него Калкулатор за пресметување на сметки за комунални услуги. Калкулаторот за пресметување на сметки за комунални услуги нуди различни опции за наплата, во зависност од тоа дали има опремено мерење на куќа, дали има уреди за мерење во становите, која е областа што ја зафаќаат жителите и колку луѓе има. Се согласувам, скоро е невозможно точно да се земат предвид сите овие фактори во исто време дури и за целиот тим на специјалисти. Калкулаторот за сметки за комунални услуги ќе ја заврши оваа работа самостојно. Калкулаторот за пресметување на сметки за комунални услуги работи со информациониот систем натоварен во работниот компјутер. Програмата е лесна за инсталирање самостојно. Неколку специјалисти можат да работат во тоа истовремено, на кои им се дадени лични лозинки кои го ограничуваат нивниот пристап до информации за услуги надвор од нивната област на активност. Можете да работите во Калкулаторот за пресметување на сметки за комунални услуги, локално и од далечина. Интерфејс пријателски за корисниците и визуелниот распоред на информации им овозможуваат дури и на несигурните корисници да чуваат записи во неа. Целокупната содржина на програмата е достапна за управување со претпријатието. Калкулаторот за пресметување на сметки за комунални услуги има флексибилна конфигурација и ви овозможува да инсталирате дополнителни услуги за да решите нови проблеми што се појавуваат со текот на времето. Информацискиот систем, кој е основа на апликацијата, е збирка на податоци - сите информации за претплатници кои живеат на територијата подредена на претпријатието: име, област на домување, број на жители, контакти, список на услуги, список на уреди за мерење и нивна опис. Исто така, индицирани се карактеристики на станбена зграда и список на опрема за вообичаени куќи, бидејќи Калкулаторот за пресметување на сметки за комунални услуги мора да ги земе предвид сите нијанси при пресметување на трошоците за потрошувачка на ресурси, кои зависат од многу услови. Калкулаторот за пресметување на сметки за комунални услуги прави автоматски пресметки за сите претплатници на претпријатието во рок од неколку секунди на почетокот на периодот за известување. При влегувањето во читањата на мерни инструменти, програмата веднаш ќе се пресмета, земајќи ги предвид новите и старите вредности, стапките на потрошувачка и разликата во тарифите. Ако претплатникот е во заостанати долгови, тогаш Калкулаторот за пресметување на сметки за комунални услуги автоматски ќе наплати казна пропорционална со долгот и периодот на ограничување. Резултатите пресметки на калкулаторот се форматираат во платежни записи и се печатат само за оние од кои се бара да извршат следна исплата и / или да го вратат долгот. Калкулаторот за пресметување на сметки за комунални услуги навремено обезбедува информации за кој било даден параметар и ефикасно се бори против побарувањата за побарувања.