Цена: месечно
Купете ја програмата

Сите прашања можете да ги испратите на: info@usu.kz
 1. Развој на софтвер
 2.  ›› 
 3. Програми за автоматизација на бизнисот
 4.  ›› 
 5. Сметководство за трошоците и родот на добиток
Рејтинг: 4.9. Број на организации: 511
rating
Земји: Сите
Операционен систем: Windows, Android, macOS
Група на програми: USU software
Цел: Бизнис автоматизација

Сметководство за трошоците и родот на добиток

 • Авторското право ги штити уникатните методи на деловна автоматизација што се користат во нашите програми.
  Авторски права

  Авторски права
 • Ние сме потврден издавач на софтвер. Ова се прикажува во оперативниот систем кога ги извршуваме нашите програми и демо-верзии.
  Потврден издавач

  Потврден издавач
 • Ние работиме со организации ширум светот од мали бизниси до големи. Нашата компанија е вклучена во меѓународниот регистар на компании и има електронски знак за доверба.
  Знак на доверба

  Знак на доверба


Брза транзиција.
Што сакаш да правиш сега?Сметководство за трошоците и родот на добиток
Кога ја стартувате програмата, можете да го изберете јазикот.
Choose language

Програма од премиум класа по прифатлива цена

1. Споредете ги конфигурациите

Споредете ги конфигурациите на програмата arrow

2. Изберете валута

JavaScript е исклучено

3. Пресметајте ја цената на програмата

4. Доколку е потребно, нарачајте изнајмување виртуелен сервер

За да можат сите ваши вработени да работат во иста база на податоци, потребна ви е локална мрежа помеѓу компјутерите (жична или Wi-Fi). Но, можете исто така да нарачате инсталација на програмата во облакот ако:

 • Имате повеќе од еден корисник, но нема локална мрежа помеѓу компјутерите.
  Нема локална мрежа

  Нема локална мрежа
 • Од некои вработени се бара да работат од дома.
  Работете од дома

  Работете од дома
 • Имате неколку гранки.
  Има гранки

  Има гранки
 • Сакате да го контролирате вашиот бизнис дури и додека сте на одмор.
  Контрола од одмор

  Контрола од одмор
 • Неопходно е да се работи во програмата во секое време од денот.
  Работете во секое време

  Работете во секое време
 • Сакате моќен сервер без големи трошоци.
  Моќен сервер

  Моќен сервер


Пресметајте ги трошоците за виртуелен сервер arrow

Плаќате само еднаш за самата програма. И за облакот плаќањето се врши секој месец.

5. Потпише договор

Испратете ги деталите за организацијата или само вашиот пасош за да склучите договор. Договорот е вашата гаранција дека ќе го добиете она што ви треба. Договор

Потпишаниот договор ќе треба да ни биде испратен како скенирана копија или како фотографија. Оригиналниот договор го испраќаме само на оние на кои им е потребна хартиена верзија.

6. Плаќајте со картичка или друг начин

Вашата картичка може да биде во валута што ја нема на списокот. Тоа не е проблем. Можете да ги пресметате трошоците за програмата во американски долари и да платите во вашата домашна валута по тековната стапка. За плаќање со картичка, користете ја веб-страницата или мобилната апликација на вашата банка.

Можни начини на плаќање

 • банкарски трансфер
  Bank

  банкарски трансфер
 • Плаќање со картичка
  Card

  Плаќање со картичка
 • Плаќајте преку PayPal
  PayPal

  Плаќајте преку PayPal
 • Меѓународен трансфер Western Union или кој било друг
  Western Union

  Western Union
 • Автоматизацијата од нашата организација е целосна инвестиција за вашиот бизнис!
 • Овие цени важат само за првото купување
 • Ние користиме само напредни странски технологии, а нашите цени се достапни за секого

Споредете ги конфигурациите на програмата

Популарен избор
Економичен Стандарден Професионален
Главни функции на избраната програма Погледнете го видеото arrow down
Сите видеа може да се гледаат со преводи на вашиот јазик
exists exists exists
Режим на работа со повеќе корисници кога купувате повеќе од една лиценца Погледнете го видеото arrow down exists exists exists
Поддршка за различни јазици Погледнете го видеото arrow down exists exists exists
Поддршка на хардвер: скенери за баркод, печатачи за сметки, печатачи за етикети Погледнете го видеото arrow down exists exists exists
Користење на современи методи за испраќање пошта: е-пошта, СМС, Viber, гласовно автоматско бирање Погледнете го видеото arrow down exists exists exists
Можност за конфигурирање на автоматско пополнување на документи во формат Microsoft Word Погледнете го видеото arrow down exists exists exists
Можност за прилагодување на известувањата за тост Погледнете го видеото arrow down exists exists exists
Избор на дизајн на програма Погледнете го видеото arrow down exists exists
Можност за прилагодување на увозот на податоци во табели Погледнете го видеото arrow down exists exists
Копирање на тековниот ред Погледнете го видеото arrow down exists exists
Филтрирање податоци во табела Погледнете го видеото arrow down exists exists
Поддршка за режим на групирање на редови Погледнете го видеото arrow down exists exists
Доделување слики за повеќе визуелна презентација на информации Погледнете го видеото arrow down exists exists
Зголемена реалност за уште поголема видливост Погледнете го видеото arrow down exists exists
Привремено криење на одредени колони од секој корисник за себе Погледнете го видеото arrow down exists exists
Трајно крие одредени колони или табели за сите корисници на одредена улога Погледнете го видеото arrow down exists
Поставување права за улоги за да може да додаваат, уредуваат и бришат информации Погледнете го видеото arrow down exists
Избор на полиња за пребарување Погледнете го видеото arrow down exists
Конфигурирање за различни улоги на достапноста на извештаи и дејства Погледнете го видеото arrow down exists
Извезете податоци од табели или извештаи во различни формати Погледнете го видеото arrow down exists
Можност за користење на терминалот за собирање податоци Погледнете го видеото arrow down exists
Можност за приспособување на професионална резервна копија на вашата база на податоци Погледнете го видеото arrow down exists
Ревизија на корисничките дејства Погледнете го видеото arrow down exists

Назад на цените arrow

Изнајмување на виртуелен сервер. Цена

Кога ви треба облак сервер?

Изнајмувањето на виртуелен сервер е достапно и за купувачите на Универзалниот сметководствен систем како дополнителна опција и како посебна услуга. Цената не се менува. Можете да нарачате изнајмување облак сервер ако:

 • Имате повеќе од еден корисник, но нема локална мрежа помеѓу компјутерите.
 • Од некои вработени се бара да работат од дома.
 • Имате неколку гранки.
 • Сакате да го контролирате вашиот бизнис дури и додека сте на одмор.
 • Неопходно е да се работи во програмата во секое време од денот.
 • Сакате моќен сервер без големи трошоци.

Ако сте хардверски такт

Ако сте хардверски такт, тогаш можете да ги изберете потребните спецификации за хардверот. Веднаш ќе ви биде пресметана цената за изнајмување виртуелен сервер од наведената конфигурација.

Ако не знаете ништо за хардверот

Ако не сте технички такт, тогаш веднаш подолу:

 • Во став број 1, наведете го бројот на луѓе кои ќе работат во вашиот облак сервер.
 • Следно одлучете што ви е поважно:
  • Ако е поважно да го изнајмите најевтиниот облак сервер, тогаш не менувајте ништо друго. Скролувајте надолу оваа страница, таму ќе ги видите пресметаните трошоци за изнајмување сервер во облакот.
  • Ако цената е многу прифатлива за вашата организација, тогаш можете да ги подобрите перформансите. Во чекор # 4, сменете ги перформансите на серверот на високи.

Хардверска конфигурација

JavaScript е оневозможен, пресметката не е можна, контактирајте со програмерите за ценовник

Сметководството за трошоците и родот на добиточните производи се врши според одобрените форми на стандарди за документација. Документите се различни и има многу форми, треба да се забележи. Врз основа на нив, се прават уписи во сметководствените регистри. Во модерно големо претпријатие, овие документи и регистри, во најголем дел, се чуваат во дигитална форма. Во сметководството на трошоците кај добиточните производи, постојат три главни категории. Првиот ги вклучува трошоците за добиточни производи, полу-готови производи од добиток, принос на добиточна храна и потрошен материјал, кои се целосно искористени во производните процеси. Таквите трошоци се вклучени во сметководствените процедури според различна документација и фактури. Вториот ги вклучува трошоците за работните инструменти, како што се опрема за сметководство, технички уреди, кои се претставени и во сметководствената документација. И, конечно, компанијата извршува сметководство и управување со работните трошоци во согласност со временскиот лист, платниот список, разни налози за деловни работи и екипирање. Документите за сметководство и управување со приносот на добиточни производи вклучуваат списанија за приноси на млеко, потомци на животни, акти за пренесување животни во друга возрасна група, заминување како резултат на колење или смрт.

Можно е дека на малите фарми сите овие записи сè уште се чуваат едноставно на хартија. Сепак, за големите комплекси на добиток, каде што добитокот брои стотици животни, се користат механички линии за молзење и дистрибуција на добиточна храна, преработка на суровини и производство на месо и млечни производи, компјутерскиот систем за контрола е клучен за непрекинат проток на работа.

USU Software е уникатен производ што ги исполнува сите барања за најефикасната програма за сметководство на добиток. Сточарските претпријатија од која било големина и специјализација, како што се фабрики за размножување, мали фирми, фарми за гоење, големи производни комплекси итн. Можат подеднакво, и успешно да користат програма што обезбедува истовремено сметководство за повеќе контролни точки. Сметководството за трошоците и приносот на добиточните производи може да се води и одделно за секоја единица, како што се експериментално место, стадо, производна линија итн., И во резиме форма за претпријатието како целина. Корисничкиот интерфејс на софтверот USU е добро организиран и не предизвикува потешкотии во процесот на негово совладување. Примероци и обрасци на документи за сметководство на трошоците за производство и приносот на готови производи, сметководствени форми и табели беа развиени од професионални дизајнери.

Програмирачките табеларни пресметки ви овозможуваат да направите проценки на трошоците за секој вид на производ, автоматски да се пресметуваат повторно во случај на промени во цените на суровините, полупроизводите и сл. Нарачки за набавка на храна, податоци за приносот на производите од производните линии, извештаите за залихите на магацини и сл. се акумулираат во единствена централизирана база на податоци. Користејќи ги насобраните статистички информации, специјалистите на компанијата можат да ги пресметаат стапките на потрошувачка на суровини, добиточна храна, полупроизводи, биланси на акции, да ја испланираат работата на услугата за снабдување и производните линии. Податоците за приносот се користат и за развој и прилагодување на плановите за производство, собирање нарачки и нивно доставување до клиентите итн. Вградените алатки за сметководство му овозможуваат на раководството на фармата брзо да добива информации за готовински приходи, итни трошоци, порамнувања со добавувачи и буџет , динамиката на приходите и расходите во даден период итн.

Софтверот USU обезбедува автоматизација на секојдневните активности и сметководство во компанијата за животни, оптимизација на трошоците и намалување на оперативните трошоци што влијаат на цената на трошоците, зголемувајќи ја профитабилноста на бизнисот како целина. Сметководството на трошоците и приносот на производи од добиток во рамките на софтверот USU се врши според формуларите на документи одобрени за индустријата и во согласност со правилата за сметководство. Програмата ги исполнува сите барања на законодавството што регулира одредено сточарство, како и современите ИТ стандарди.

Поставките се прават земајќи ги предвид спецификите на клиентот, внатрешните норми и принципите на претпријатието. Повторувачките трошоци се пресметуваат и се објавуваат на сметководствените ставки автоматски. Приносот на готови производи се бележи дневно според примарните документи. Голем број контролни точки на кои програмата ги евидентира трошоците и приносите на добиточните производи не влијаат на ефикасноста на системот.

За секој производ се поставува автоматски пресметана проценка на трошоците. Во случај на промена на трошоците за суровини, полупроизводи, добиточна храна итн., Поради зголемување на продажните цени или други причини, пресметките се пресметуваат од програмата независно. Вградената форма ги пресметува трошоците за производство на излез од местата за производство. Нарачките за сточарските производи на фармата се чуваат во единствена база на податоци.

Работата на магацинот е оптимизирана како резултат на интеграција на разни технички уреди, како што се скенери со бар-кодови, електронски ваги, терминали за собирање податоци и сл., Кои обезбедуваат брзо ракување со товарот, внимателна контрола на влезот, онлајн попис на билансите, управување со прометот на залихите што го намалува складирањето трошоци и штета од стоки со истечен рок на траење, поставување извештаи за тековните состојби за даден датум. Автоматизацијата на деловните процеси и сметководството ви овозможува ефикасно да ја испланирате работата на услугата за снабдување и производство, да ги одредите стапките на потрошувачка на суровини, добиточна храна и материјали, да организирате нарачки и да развивате оптимални патишта за транспорт кога производите ќе бидат доставени до потрошувачите.

Формирање и печатење на стандардни документи, листови со трошоци, излезни списанија, обрасци за нарачки, фактури и сл. Се врши од системот автоматски. Вградениот распоред обезбедува можност за програмирање на параметрите и термините за подготовка на аналитички извештаи поставени зачестеноста на резервната копија, итн. Алатките за сметководство обезбедуваат прием на оперативни извештаи за приемот на плаќања, порамнувања со добавувачи, плаќања во буџетот, запишува- надвор од тековните трошоци итн.